Соціальна мережа Twitter стала однією з тих, яка серйозно вплинула на формат спілкування багатьох людей, а її засновника, підприємця Джека Дорсі, називають одним з найбільших світових новаторів. Ми зібрали цікаві факти про життя та кар’єру технопідприємця.

Про слабкі сторони

Своєю найбільшою слабкістю підприємець вважає недостатньо розвинуті комунікативні навички. Наприклад, він може довго зберігати тишу, відповідно люди відчувають дискомфорт, не знаючи, що він має на думці. При цьому, Дорсі вважає, що мав би більше спілкуватись з людьми.

Про свій офіс

Дорсі не має власного кабінету чи навіть робочого столу.

Засновник Twitter Джек Дорсі

Co-founders @ev, @biz and @jack by Twitter, Flickr

Засновник Twitter Джек Дорсі

Office reception by Twitter, Flickr

Про звільнення з Twitter

У 2008 році Дорсі звільнили з посади голови Twitter. Кажуть, що причиною для цього стало незадоволення його стилем управління, наприклад, що він мало спілкувався з інвесторами або приділяв занадто багато уваги саморозвитку, а не справам компанії. Сам Дорсі описував своє звільнення як «удар у живіт». За 7 років він повернувся і знову очолив компанію.

Про роботу СЕО в двох компаніях

Тепер підприємець очолює не одну, а одразу дві технокомпанії. Він повернувся у Twitter у 2015 році, а також залишився головою заснованої ним в 2009 році компанії з мобільної оплати товарів Square.

Про шалений графік

Щоб встигнути охопити всі обов’язки в обох компаніях Дорсі доводиться дійсно багато працювати. Його робочий день триває близько 18 годин. При цьому, вранці він встигає зайнятися медитацією та спортом. Головне, каже підприємець, налагодити графік. Він розповідав, що встає о 5-ій ранку, а лягає спати об 11-ій вечора.

Основатель Twitter Джек Дорси

JD Lasica/Flickr

Про витоки ідеї Twitter

За словами Дорсі, ідея створити сервіс саме у форматі коротких повідомлень з’явилася завдяки його дитячим захопленням. У дитинстві він любив слухати переговори диспетчерів екстрених служб, які завжди коротко повідомляли про те, що вони роблять, де знаходяться та куди планують відправитися.

Про першу роботу

Дорсі здобув першу роботу після того як знайшов «дірку» в безпеці сайту компанії, куди хотів подавати резюме. Він написав майбутньому роботодавцю листа з повідомленням про це та рекомендаціями, як все виправити.

Про амбіції мера

В одному з інтерв’ю Дорсі розповів, що хотів би балотуватися в мери Нью-Йорка.

Про панк культуру

Дорсі називає себе великим прихильником панк-культури. За його словами, найбільше у панку його приваблює ідея грати для публіки, навіть не маючи музичної освіти чи достатніх вмінь, та вже на сцені вдосконалювати себе.

Основатель Twitter Джек Дорси

dailymail.co.uk

Про те, як сам залишився без Twitter

У листопаді минулого року СЕО компанії тимчасово сам залишився без Twitter-аккаунта. Користувачі, які заходили на його сторінку, бачили повідомлення, що робота сторінки припинена. Після повернення онлайн Дорсі повідомив, що це сталося через «внутрішню технічну помилку».